Cadeau van de Club van 100

Deze website was het cadeau van de Club van 100 voor de 80ste verjaardag van Rugby Club ’t Gooi in 2013. In 2018 – toen de club 85 jaar werd – is opnieuw een impuls aan de website gegeven. Voor wie het nog niet weten: de Club van 100 is een informele club, bestaande uit mensen die RC ’t Gooi een warm hart toedragen. Zo’n 150 Club van 100-leden storten jaarlijks 50 euro (vroeger 100 gulden) in de pot. Daarmee worden projecten ter ondersteuning van de rugbyclub gefinancierd.

Lid worden?
Ook lid worden van de Club van 100? Je betaalt dan jaarlijks 50 euro, waaruit projecten ter ondersteuning van RC ’t Gooi betaald worden. Je kan meebeslissen over de besteding van het geld. Er wordt daartoe één keer per jaar een ledenvergadering gehouden.
Meld je aan via het Club van 100 inschrijfformulier.

De Club van 100 werd in 1993 opgericht en vierde dus in 2018 haar 5e lustrum. Op bescheiden wijze, want zo stelt de Club van 100 zich op: het gaat immers om de rugbyclub. Enkele leden van de Club van 100 hebben de nodige tijd in de totstandkoming van deze website gestoken. De Club van 100 heeft er budget voor beschikbaar gesteld. De (oud) leden en supporters van de rugbyclub zijn in albums, laatjes, schoenendozen en computerbestanden gedoken om hun verhalen, foto’s, negatieven, dia’s en filmpjes beschikbaar te stellen. Natuurlijk is het clubarchief geraadpleegd. Ook is er gebruik gemaakt van digitale krantenarchieven en van de kennis en informatie van de Historische Kring Bussum en het Streekarchief Gooi en Vechtstreek. En er is nieuw materiaal gemaakt. Zoals filmpjes met interviews met de mensen die samen sinds 1933 RC ´t Gooi vormen. Zo is een veelvormig beeld ontstaan van de geschiedenis van de club.

Deze jubileumwebsite is in 2018 wekelijks van updates voorzien. De nieuwste items zijn te vinden onder “Meest recente berichten”. Er staan nu 101 verhalen en heel veel foto´s en filmpjes op de site. Het volgende lustrumjaar van RC ´t Gooi is 2023; wie weet gaan we dan weer regelmatig nieuwe berichten op de site plaatsen… De tijd zal het leren.

Kom in de tussentijd gerust nog eens kijken en attendeer ook je (rugby, Facebook, Twitter etc.) vrienden op de site. We hopen, dat de bezoekers evenveel plezier van hun bezoek aan de site zullen hebben, als wij van het maken ervan. Reacties zijn welkom!

Eric Cornelissen, Gert-Jan Tebberman, Tom Visser

1. Joep de Fraiture 7 mei 2013 13:01

Beste Tom, Eric en Gertjan,
    Gefeliciteerd met de leuke website ivm het 80 jarig bestaan.
    Al die fotoos hebben veel herinneringen bij me terug gebracht. Vooral de trip naar Parijs waar we in de modder een hele wedstijd hebben gespeeld in St Denis gevold door de toen 5 landen wedstijd Frankrijk Engeland.
    Leuk om die oude team fotoos wee te zien van toen we nog ‘jong’ waren.
    Veel sukses in dit bijzondere jubileum jaar !
    Joep de Fraiture, Southampton UK

• Tom Visser 7 mei 2013 21:42

Ha Joep, leuk dat je ’t op prijs stelt en dat je dat laat weten! Ook jouw foto’s, anekdotes en filmpjes zijn welkom; wat dacht je bijvoorbeeld van een filmpje á la Remmie? Hartelijke groeten!

2. Hans van den Bovenkamp 23 maart 2013 13:04

Beste Tom, Eric en Gertjan,

Tot nu toe was het “Lustrumboekje” van 1983 ( inmiddels een collectors-item geworden)geproduceerd door de dames Tineke en Gerda het enige echte gedocumenteerde monument. Deze site is de 2e in het bestaan van de Club.
    Ongehoord hoeveel tijd jullie hier hebben ingestopt! Hulde, hulde, hulde.
    Tevens een mooie basis om de komende Lustra verder vorm te geven.
    Het interview met Joop, waarvan het bestaan onbekend was, heeft weer nieuwe inzichten binnen de familie opgeleverd. Waardevol!

Nogmaals dank, ook namens de 3e en 4e generatie rugbyers in de familie.

Hans van den Bovenkamp

• Tom Visser 23 maart 2013 21:05

Ha Hans,

Dankjewel voor de loftuitingen: we blozen ervan… En die vier Bovenkamp-generaties: daar komen we nog op terug!

3. Peter de Jong 18 maart 2013 18:46

Als een van de oprichters van de Groninger Studenten Rugby(1965/1966) club feliciteer ik jullie van harte met dit lustrum en deze site. Veel is er helaas van ons niet over van de spaarzame beeldvorming uit die tijd. Veel sterkte met de jeugd dan is 100 jaar zeker haalbaar.
    Peter de Jong, oud speler van Groningen.

• Tom Visser 19 maart 2013 00:14

Hartelijk dank voor de felicitaties. Ook wij hebben weinig materiaal uit de allereerste jaren van ons bestaan; daar is zo’n nieuwe club helemaal niet mee bezig… Wel jammer!

4. Tom Visser 17 maart 2013 18:45

Hartelijk dank voor de goede wensen. Ook foto’s, filmpjes en verhalen van RC Eemland met een RC ’t Gooi-tintje zijn welkom op de lustrumsite.

Vriendelijke groet,
    Tom Visser

5. Voorzitter RC Eemland 16 maart 2013 14:11

Van harte gefeliciteerd met deze site en natuurlijk het jubileum, de site maakt mensen nieuwsgierig we zullen het zeker blijven volgen.
    Op naar de 100 jaar, gezien de groei in Nederland van het rugby een ruim haalbare zaak.
    Tot op de velden.

Bert Zetzema